Köpvillkor

LEVERANSER OCH BESTÄLLNING

Din order levereras inom 10 arbetsdagar.
Vi skickar ditt paket med Posten eller DHL beroende på storlek och vikt. Mindre paket skickas direkt till din brevlåda medan större paket levereras till Postens utlämningsställe/ATG-ombud närmast din hemadress. Ligger ditt paket kvar på utlämningsstället i över 14 dagar, skickas det automatiskt tillbaka till oss.

Delleveranser

Vi tillämpar inte delleverans om en eller flera varor i beställningen ej kan levereras. Istället skickas de varor som kan levereras och de varor som inte kan levereras krediteras kunden. Om ditt köp överstiger 500 kr debiteras du självklart ingen fraktkostnad.

Avisering

Hemleverans samt leverans till Postens uthämtningsställe/ATG ombud aviseras via sms eller brevavi från posten.

Fraktkostnad

Om du väljer hemleverans och din order överstiger 500 kr efter dragna rabatter är frakten fri. Understiger din order 500 kr debiterar vi dig en fraktkostnad på 50 kr.

Ej uthämtade paket

Ditt paket ligger kvar på närmaste uthämtningsställe i 14 dagar från det att paketet anländer. Om paketet inte hämtas ut inom 14 dagar från leverans, skickas paketet automatiskt tillbaka till oss och du debiteras frakt- och hanteringskostnader på totalt 150 kr.

ORDER- OCH LEVERANSBEKRÄFTELSER/FÖLJESEDEL

Vid slutförd beställning erhåller du en orderbekräftelse via e-post. Saknas orderbekräftelsen är du skyldig att kontrollera att din e-postadress stämmer samt meddela kundtjänst att din orderbekräftelse saknas. E-post om orderbekräftelser skickas till info@make-upstudio.se, varpå du erhåller en ny orderbekräftelse.

RETURER

Ångerrätt

Din ångerrätt gäller under 14 dagar enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Du som kund har därför rätt att ångra ditt köp genom att kontakta kundtjänst inom 14 dagar från det att du eller någon i ditt namn tagit emot den beställda varan/varorna (ångerfristen). Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot ditt paket och du har därefter 14 dagar på dig att både ångra ditt köp och skicka tillbaka varan till oss. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Kontakta oss via e-post innan du skickar tillbaka varan. Ångerrätten gäller inte om: Varan på något sätt är skadad eller inte är i lika gott skick som när du mottagit den. Varan är använd, har tydliga tecken på slitage (du får naturligtvis försiktigt undersöka den när du mottagit den). Varan kommer bort pga. att du varit vårdslös.

Returfrakt

Du betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan. Vid retur av enstaka produkt (inte din totala order) till Kings Hair AB återbetalas inte dina frakt- och fakturaavgifter vid enskilda returer. Vid retur av hela beställningen återbetalar Kings Hair AB frakt- och fakturaavgifter inom 30 dagar från det att vi mottagit returen.

Reklamation

Kings Hair AB garanterar att varje försändelse undersöks innan den skickas till kund. Skulle varan trots detta ändå vara trasig eller felaktig när den anländer till kund, åtar sig Kings Hair AB att kostnadsfritt åtgärda felet genom att ersätta dig med en ny vara. Om du som kund upptäcker att beställningen är felaktig skall du så snart som möjligt efter att felet upptäckts kontakta Kundservice på 0340-65 10 26 eller via e-post info@make-upstudio.se.

Allergisk Reaktion

Om någon av Make-Up Studios produkter, köpt på den svenska hemsidan som administreras av Kings Hair AB, har gett dig en allergisk reaktion, vänligen kontakta kundservice snarast.

BETALNING OCH PRISER

Säker betalning

Att handla på make-upstudio.se är säkert och enkelt. Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson genom att ange dina kreditkorts- eller bankkortsuppgifter. Dina kreditkorts- eller bankkortsuppgifter anges endast vid köptillfället och lagras in i vår databas för vidare bruk. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Priser

Alla våra priser anges i svenska kronor och inkluderar moms.

PRODUKTINFORMATION OCH BILDER

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla så korrekt produktinformation som möjligt. Vi rekommenderar dock att du alltid dubbelkollar produktinformation och innehållsförteckning på förpackningen när du får din leverans, särskilt om du är allergisk eller överkänslig mot något ämne.

Förpackningarna på våra produkter kan variera i utseende. I vissa fall kan en annan storlek än den som erbjuds vara avbildad, därför är det alltid den skriftliga informationen angående volym som gäller.

Tyvärr kan vi inte garantera att färgproverna du ser på din skärm överensstämmer med produktens färg i verkligheten eftersom detta beror på färgåtergivningen på din skärm samt dina individuella skärminställningar.

Är du osäker på någon produkt vänligen kontakta kundservice på 0340-65 10 26.

BÄST-FÖRE-DATUM

På de flesta av våra produkter finns en symbol som ser ut som en burk med öppnat lock. Vid symbolen står det antingen 12, 18 eller 24 M. Detta indikerar produktens hållbarhet från det att den öppnas. Hållbarhetstiden påverkas även av hur du förvarar och använder produkten. Använd t.ex. inte fingrarna utan en spatel när du tar foundation ur en burk eftersom det lätt sprids bakterier och produktens hållbarhet förkortas. Inga produkter gynnas av att förvaras i för varma temperaturer eller i direkt solljus.

PERSONUPPGIFTER

Behandling av personuppgifter och köpinformation

Kings Hair AB behandlar personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (PUL). Som registrerad medlem hos make-upstudio.se, godkänner du att dina personuppgifter samt uppgifter om dina köp som sker hos Kings Hair AB sparas och behandlas i maximalt 24 månader. Ändamålet med att registrera dina uppgifter är att de samkörs och uppdateras för att upprätthålla god kund- och registervård, att uppgifterna används som underlag vid marknads- och kundanalyser samt för att skapa kundanpassade medlemserbjudanden. Ditt personnummer använder vi för uppdatering av adressuppgifter och är den enda garantin för att värdehandlingar som premiecheckar inte hamnar i fel händer. Uppgifterna kommer inte att säljas till utomstående part. Medlemmar ger dock Kings Hair AB samarbetspartner rätt att nyttja adressuppgifter i marknadsföringssyfte. En gång per kalenderår har du som medlem på make-upstudio.se även rätt att få en uppdatering om vilka av dina personuppgifter som behandlas av Kings Hair AB kostnadsfritt. Som medlem har du också rätt att när som helst begära korrigering av felaktiga uppgifter. Din e-postadress används endast till orderbekräftelser samt övrig order- och beställningsinformation.

Force Majeure

Händelser såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför Kings Hair ABs kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure. Detta innebär att Kings Hair AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

KUNDSERVICE

Du når oss vardagar mellan kl. 08-17:00 på telefonnr. 0340-651026. Du kan även nå oss via e-post info@make-upstudio.se.